domingo

Mayalen Noriega subcampiona d’Espanya de Triatló Blanc

La triatleta del Centre Natació Mataró Mayalen Noriega es va proclamar subcampiona d’Espanya de Triatló Blanc el passat dissabte 21 de gener. La mexicana va saber subministrar les energies per fer front a la dificultat de la prova.

Mayalen Noriega va obtenir la plata al campionat d’Espanya de Triatló Blanc després de córrer 10km per un circuit interurbà a Jaca, completar un duríssim circuit de bicicleta fins a Candanchú de 30km i acabar la prova amb 10km d’esquí de fons. La triatleta va aconseguir aturar el cronòmetre amb un temps 3 hores i 14 minuts després d’aguantar la cursa a peu esperant que arribés el tram de ciclisme on es va col·locar al capdavant de la competició.

Mònica Pellejero (esquerra) i Mayalen Noriega (dreta) celebrant l'actuació

El circuit es caracteritzava per la seva extrema duresa des del seu inici. El primer tram d’aquest campionat d’Espanya de triatló Blanc eren 10km de cursa a peu pels carrers de Jaca. Un circuit urbà molt intrínsec i ple de girs en dificultaven l’agilitat. Els primers 8km de bicicleta eren molt físics amb un desnivell d’entre el 8 i el 10% . Fins arribar al quilòmetre 20 seguia la duresa donades les circumstàncies de fred i vent en contra, afegint, també, la tendència a la pujada. El darrer tram del Triatló Blanc- esquí de fons-, acabava de xuclar les últimes forces dels participants amb 10km de pujades i baixades i una neu molt pastosa a l’inici de la carrera i massa gelada a mesura que avançava el cronòmetre.

El Centre Natació Mataró va tenir diferents participants en categoria masculina i femenina. En categoria masculina destacar l’estat de forma de Cisco Juárez que va aconseguir creuar la meta entre els 40 primers de la classificació general. Per altre banda, destacar l’actuació de Bernat Moragas i Kilian Palop que van aconseguir finalitzar el circuit tot i que aquest últim va haver de ser atès pels serveis mèdics a causa del sobreesforç. En categoria femenina Mònica Pellejero va fer 2ª del seu grup d’edat i 12ª de la general. Eva Tomás va abandonar per superar el límit de temps establert per acabar els tres trams. Laia Salvador va superar, també, el límit de temps però va decidir acabar el triatló pel seu compte.

La Federació Espanyola de Triatló encara no ha publicat els resultats oficials ja que va haver-hi força problemàtica en quant a desqualificats i sancionats. En quant es facin públics els resultats i classificacions “La banya del cargol” publicarà l’actuació dels mataronins.
Per molts anys May!

Mayalen Noriega a la 2ª posició del podi del Campionat D'espanya de Triatló Blanc 2012