lunes

Els triatletes del CNM realitzen el test conconi

Referències cardíaques

Els triatletes del Centre Natació Mataró van realitzar el passat dimecres un test de carrera a peu per determinar ritmes d’entrenament amb pulsòmetre. Els triatletes van pujar a les pistes d’atletisme de Mataró per realitzar el test conconi.

Diferents grup de corredors s’organitzaven per nivells aproximats per fer el test. El test conconi consisteix en córrer en pista de 400m la volta i anar augmentant la velocitat de cursa a peu 10 segons més ràpid cada volta. El test comença a un ritme de 2 minuts cada volta (400m) el que és equivalent a un ritme de  5min/km. Un cop finalitzat el test podem analitzar, segons els resultats, les zones d’entrenaments per pulsacions: Regeneratiu, aeròbic lleuger, aeròbic mig, aeròbic intens, zona Umbral anaeròbic i el VO2 màxim (capacitat d’oxigen màxim).

Els corredors acabaven el test quan no eren capaços de completar la respectiva volta. Els millor corredors van completar 12 voltes, l’última, a un ritme de 3:10. La majoria dels membres del grup de juniors van fer una volta menys i van fer la darrera volta a un ritme de 3:20. Va haver-hi una excepció a la mitjana de ritmes, una de les noves incorporacions va aconseguir acabar la volta dels 400m a ritme de 3 minuts el km.

L’equip del Centre Natació Mataró Triatló realitza testos de resistència cada 3 mesos aproximadament de les diferents disciplines del triatló. Això serveix per veure l’evolució durant la temporada i, també, per veure l’evolució any rere any ja que els resultats s’emmagatzemen per poder fer les respectives comparacions posteriors.